SINU: SocietĂ  Italiana di Nutrizione Umana
REGISTRATI LOGIN


La Società Italiana di Nutrizione Umana (SINU) è una Società scientifica senza scopo di lucro
che riunisce gli studiosi e gli esperti di tutti gli ambiti legati al mondo della nutrizione. La SINU aderisce alla FeSIN

lunedì 11 giugno 2018

WHO – REPLACE: una guida per eliminare i grassi trans prodotti industrialmente dall'approvvigionamento alimentare globale

The REPLACE action package provides a step-by-step guide for the elimination of industrially-produced trans fat from the global food supply.
Increased intake of trans fat (>1% of total energy intake) is associated with increased risk of coronary heart disease mortality and events. Trans fat intake is responsible for more than 500,000 deaths from coronary heart disease each year around the world.
REPLACE provides a six-step action package for the global elimination of trans fat. This package supports governments to ensure the prompt, complete, and sustained elimination of industrially-produced trans fat from the food supply. The practical, step-by step action package is supported by an overarching technical document that provides a rationale and framework for this integrated approach to trans fat elimination.


Consulta il documento

 

Progetto editoriale a cura di SICS Editore